Σύλλογος Χορωδία Αταλάντης

Βιογραφικό μικτής χορωδίας μουσικού πολιτιστικού συλλόγου "Χορωδία Αταλάντης".

Η μικτή χορωδία του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χορωδία Αταλάντης» ιδρύθηκε το 1987. Έχει λάβει μέρος σε 60 και πλέον φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Μόλυβο, Καλλονή (Μυτιλήνη), Σκιάθο, Άμφισσα Πάρο, Λαμία κ.α.) και του εξωτερικού (Ανόβερο Γερμανίας, Σερμονέτα Ιταλίας) με πρόγραμμα από ολοκληρωμένα έργα: «Το τραγούδι του Νεκρού αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη και «Ρεμπέτικες Βραδιές» με τραγούδια του Απόστολου Χατζηχρήστου, σε επεξεργασία για μικτή χορωδία από το μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τενίδη, καθώς και «Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι», σε επεξεργασία Άννας Μουζάκη. Με επιλογή από τα τραγούδια αυτά κυκλοφόρησε το πρώτο CD  της χορωδίας.

Έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεπερτόριο ανεξάρτητων τραγουδιών ελληνικού και ξένου, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Επίσης, παρουσίασε έναν κύκλο τραγουδιών Ελλήνων συνθετών της προπολεμικής Αθήνας. Τελευταία παρουσιάζει το έργο (10) Αθάνατα τραγούδια Μάνου Λουϊζου, (7) Σταύρου Ξαρχάκου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και (4) Βασίλη Τσιτσάνη  σε επεξεργασία Βασίλη Τενίδη.

Η χορωδία πραγματοποιεί εκδηλώσεις στην Αταλάντη μαζί με άλλα τμήματα του συλλόγου (Θεατρικό τμήμα και Καλλιτεχνικό Εργαστήρι) και το περιοδικό «Απόπλους» που λειτουργούν παράλληλα καλύπτοντας έτσι , σε μεγάλο βαθμό , την πολιτιστική κίνηση της Αταλάντης.

Στις 20 Οκτώβρη 2007 έδωσε συναυλία με θέμα «Πανόραμα Σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών» στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, παρουσία πλήθους ομογενών της Πόλης. Στις 25 Οκτώβρη 2007 κάλυψε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο,  στο Μέγαρο Ιπποτών (Castelo) Ρόδου.

Την 1η Οκτωβρίου 2008 έδωσε συναυλία στην πόλη Lokri της Καλαβρίας , Κάτω Ιταλίας, αποικία που είχαν ιδρύσει οι Οπούντιοι Λοκροί. Επίσης  παρουσίασε μια μουσικοχορευτική παράσταση με έργα ελλήνων συνθετών με θέμα « Ας αρχίσουν οι χοροί». 

Tην Άνοιξη  2010 παρουσίασε την μουσικοθεατρική  παράσταση «ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ» αφιερωμένη στο Αθηναϊκό Τραγούδι  (1920-1960) των Κ. Γιαννίδη, Μ. Σουγιούλ, Θ. Σακελλαρίδη κ.λ.π.)

Από την ίδρυσή της τη χορωδία διευθύνει η Μαέστρος Αντιγόνη Κερετζή.