Μήνυμα Δημάρχου

Αγαπητοί επισκέπτες φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στη Διαδικτυακή πύλη του Δήμου Λοκρών και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Η δημιουργία και λειτουργία της Διαδικτυακής πύλης επιβεβαιώνει την προσπάθεια μας για να βελτιώσουμε την διοικητική ικανότητα του Δήμου μας εφαρμόζοντας ολοκληρωμένα προγράμματα και δίνοντας έμφαση στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ο Δήμος Λοκρών αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, βρίσκεται κοντά σας μέσα από το διαδίκτυο, για να σας ενημερώνει και να προβάλει την πλούσια φυσική ομορφιά και την μακραίωνη πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά μας. Με το τρόπο αυτό έχουμε τη χαρά να είμαστε κοντά στους δημότες μας, τους καταγόμενους από τα χωριά του Δήμου μας, εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και τους επισκέπτες και φίλους του Δήμου μας. Η αγάπη για τον τόπο μας και η παραδοσιακή φιλοξενία που μας χαρακτηρίζουν, εμπνέουν τις προσπάθειες μας για ανάπτυξη πρόοδο και ευημερία με σεβασμό στο περιβάλλον και τις παραδόσεις μας. Η παρουσία σας σ’ αυτό το δικτυακό τόπο μας τιμά και χρέος μας είναι να τιμήσουμε τα ενδιαφέροντά σας, προσπαθώντας να επικαιροποιούμε και να πολλαπλασιάζουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες και υπηρεσίες.

Σας καλωσορίζουμε στον δικτυακό μας τόπο και σας ευχόμαστε η περιήγηση σας να είναι ευχάριστη. Με την αξιοποίηση του διαδικτύου, φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας για την αμφίδρομη και καλύτερη επικοινωνία του Δήμου μας με τους Δημότες μας και τους επισκέπτες μας. Μέσα από τη σελίδα αυτή, η περιοχή μας, η Λοκρίδα, ανοίγει ένα παράθυρο γνωριμίας σε κάθε πολίτη από κάθε γωνιά της χώρας. Ο Δήμος Λοκρών στη σημερινή του μορφή προέκυψε από τη συνένωση των Δήμων Αταλάντης, Δαφνουσιών, Οπουντίων, Μαλεσίνας το 2010 στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλικράτης» και των Κοινοτήτων κάθε Δήμου. Η πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου δραστηριοποιείται σε γεωργία και εμπόριο, ενώ σημαντικό είναι το ποσοστό των κατοίκων που απασχολείται στις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής. Η περιοχή μας συνδυάζει βουνό και θάλασσα και προσφέρεται για εκδρομικό, αρχαιολογικό, εκκλησιαστικό και θαλάσσιο τουρισμό.

Πρωταρχικό μέλημα του Δήμου είναι ο συμπολίτης μας. Σταθερός στόχος μας είναι να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές δομές της πόλης μας σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες έτσι ώστε να μπορούν οι συμπολίτες μας, μικροί και μεγάλοι, να ζουν και να εξυπηρετούνται σε ένα Δήμο που νοιάζεται γι' αυτούς.

 

Δήμαρχος Λοκρών: Νικόλαος Ελ. Λιόλιος