Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης

Το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης είναι Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αναγνωρισμένο από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1986 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Κλάβα, και συνεχίζει την εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητά του μέχρι σήμερα με καλλιτεχνική διευθύντρια την Αντιγόνη Κερετζή, διευθύντρια χορωδίας. Οι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι του Ωδείου έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους στη Δημόσια Εκπαίδευση, μπορούν επίσης να εργασθούν σε Ωδεία και μουσικές σχολές ή να ακολουθήσουν καλλιτεχνική σταδιοδρομία, είτε σαν σολίστ είτε σαν μέλη ορχηστρών. 

“Η μουσική τέχνη δεν είναι μόνο για διασκέδαση.Είναι επίσης προβληματισμός, έρευνα, σκέψη και έκφραση. Είναι η συμπεριφορά μας στο κοινωνικό σύνολο, στην οικογένεια, στην καθημερινή μας ζωή”.

Γι’ αυτό οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ορίσει την μουσική ως ένα από τα βασικά μαθήματα στην εκπαίδευση των πολιτών. Το διδακτικό προσωπικό του ωδείου εργάζεται όχι μόνο για να δώσει επαγγελματικό προσανατολισμό στα ταλέντα της περιοχής, αλλά και να συμβάλει με την παροχή γνώσεων και τις πολλαπλές εκδηλώσεις του, στην δημιουργία ώριμων και υπεύθυνων πολιτών.