Η Πρόοδος

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ 

«Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΑΝΔΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ 
Το πρώτο ανδρικό χορωδιακό σχήμα εμφανίζεται στη πόλη της Αταλάντης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήδη από το 1928 και εξελίσσεται σε οργανωμένο ανδρικό χορωδιακό σύνολο που δραστηριοποιείται τα επόμενα χρόνια, πρωτοστατώντας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.
Το 1966 ιδρύεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αταλάντης "Η ΠΡΟΟΔΟΣ", από μία ομάδα Αταλαντινών, αναλαμβάνοντας να συνεχίσει, υπό τη μορφή οργανωμένου πλέον συλλόγου, την σπουδαία παρακαταθήκη του ανδρικού χορωδιακού τραγουδιού της πόλης και σκοπεύοντας παράλληλα να πρωταγωνιστήσει στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αταλάντης και της ευρύτερης περιοχής. Η Ανδρική Χορωδία, που αποτέλεσε και αποτελεί τον κυριότερο εκφραστή του συλλόγου, έχει ως κορυφαία της στιγμή το 1982, όταν εκπροσωπεί την Ελλάδα στον 30ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών του AREZZO της Ιταλίας και αποσπά το 2ο βραβείο στην κατηγορία του φολκλορικού τραγουδιού και το 6ο στην κατηγορία του κλασσικού, με μαέστρο τον αείμνηστο Γιώργο Κακίτση, μαθητή του μεγάλου Αλ. Αινιάν, υπό τη διεύθυνση του οποίου η Ανδρική Χορωδία γίνεται ένα φωνητικό σύνολο υψηλών προδιαγραφών, πειθαρχημένο, μουσικά συγκροτημένο, που αναρριχάται στα κορυφαία ελληνικά χορωδιακά σύνολα. 
Στόχος της Ανδρικής Χορωδίας, που είναι μία από τις ελάχιστες ανδρικές πολυφωνικές χορωδίες της Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι να διατηρήσει την χορωδιακή παράδοση της πόλης και να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος του πολιτισμικού μουσικού γίγνεσθαι της Λοκρίδας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει εμφανισθεί σε πολλά μέρη στην Ελλάδα όπως Αθήνα, Κηφισιά, Νίκαια, Ηλιούπολη, Υμηττό, Ν.Σμύρνη, Αμπελόκηπους, Λυκαβηττό, Πειραιά, Σαλαμίνα, Τρίπολη, Σπάρτη, Μεσολόγγι, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά, Άσπρα Σπίτια, Ιτέα, Ναύπακτο, Λάρισα, Καρδίτσα, Λίμνη Πλαστήρα, Νάουσα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Αμάρυνθο Ευβοίας, Άρτα, Πρέβεζα, Φέρες Έβρου, Ηράκλεια Σερρών, Δράμα, Κομοτηνή, Μέγαρα, Σκάλα Λακωνίας και αλλού. Αλλά και στο εξωτερικό στην Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και συνεχίζει. 
Το ανδρικό χορωδιακό τραγούδι στην Αταλάντη είναι πάθος, τρόπος ζωής!
Την Ανδρική Χορωδία διδάσκει και διευθύνει ο ταλαντούχος Μαέστρος και Συνθέτης Γιώργος Κοσμίδης με σκοπό να την διατηρήσει σε υψηλά μουσικά επίπεδα, αντάξια της ιστορίας της.
 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977607730
E-mail Χορωδίας: chorodiaproodos@yahoo.gr