Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, το Ν.Π.Δ.Δ. για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, δημιούργησε το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Λοκρών το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2013.
Έναν πολυχώρο δημιουργικής ενασχόλησης με την τέχνη, όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να μαθητεύσουν στο τμήμα που τους ενδιαφέρει.
 
Το καλλιτεχνικό εργαστήρι έχει σαν στόχο να αναδείξει και να διευρύνει τα ταλέντα και τις δεξιότητες των σπουδαστών του μέσα από την καθοδήγηση των εκπαιδευτών. Επιθυμία μας είναι επίσης, να δώσουμε βήμα σε νέους δημιουργούς, έτσι ώστε να βρουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης μέσα από την τέχνη. 
 
Η σπουδή εξειδικευμένων τεχνικών για κάθε ειδικότητα, όπως η σύνθεση και το χρώμα, το φως και η σκιά, η γνώση και η συμπεριφορά των υλικών, η αισθητική και το design, είναι μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται, έτσι ώστε οι σπουδαστές να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή κατάρτιση.
Οι διδάσκοντες είναι έμπειροι, πρωτοποριακοί επιστήμονες και καλλιτέχνες με μεγάλη αγάπη για το αντικείμενό τους.
 
Την πρώτη χρονιά 2013-2014, οργανώθηκαν μαθήματα - σεμινάρια φωτογραφίας, θεάτρου, ζωγραφικής, αγγειοπλαστικής, κατασκευής κοσμήματος και ψηφιδωτού, τα οποία και παρακολούθησαν άτομα κάθε ηλικίας.
Τα έργα των σπουδαστών παρουσιάστηκαν στο τέλος της χρονιάς, στην ετήσια έκθεση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου.
 
Φέτος, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι επιστρέφει δυναμικά και δημιουργικά, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εκπαιδευτών και των σπουδαστών.
Σκοπός μας είναι να απευθυνθούμε σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εκφραστούν μέσα από τις διάφορες μορφές της τέχνης.
 
H ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος βρίσκεται εδώ